Officiell webbshop for DJO Nordic
Fri frakt ved bestilling over 500 kr. Gjelder kun ved kortbetaling.

SårhelingTENS – et behandlingsalternativ for vanskelige helende sår, også kalt kroniske sår, er TENS.

Et sår som er vanskelig å helbrede er ikke en sykdom i seg selv, men et symptom som kan være forårsaket av mange forskjellige underliggende sykdommer. De vanligste årsakene er nedsatt sirkulasjon i vener eller arterier. Hver fjerde pasient med kroniske bensår er diabetiker.

For mange mennesker er sårene så smertefulle at de forårsaker søvnproblemer og frykt for å bevege seg. Et behandlingsalternativ for kroniske sår er TENS - Transkutan elektrisk nervestimulering. I denne typen behandling brukes en stimulator som sender en mild strøm gjennom huden rundt såret. Strømmen blokkerer smerteimpulsenes vei til hjernen slik at de ikke oppleves.

Test for deg selv! Massering av et område som gjør vondt føles vanligvis bra, eller som du har gjort til alle tider - du blåser på det vonde. Massasje eller å blåse på er andre måter å blokkere smerteimpulsene på, selv om TENS er mye mer effektivt.

I tillegg til smertelindring, har de elektriske impulsene en sirkulasjonsøkende effekt, som stimulerer sårhelingsprosessen. Blodsirkulasjonen kan øke ytterligere hvis pasienten blir mer mobil på grunn av smertelindring. Det er også studier som antyder at TENS har en bakteriedrepende effekt.

TENS kan også stimulere muskelarbeid. Dette frigjør kroppens eget morfinlignende stoff, endorfiner, som også gir både smertelindring og økt sirkulasjon. Kroppens eget system for smertelindring brukes altså i TENS.

Metoden er et bivirkningsfritt behandlingsalternativ.

 

 • BASIC
  2 375 kr

  BASIC

  Cefar
  1490
  En enklere stimulator som er utviklet for bruk av både medisinsk utdannet personale og pasienten i h...
 • CEFAR TENS_0986
  2 557 kr
  2061
  CEFAR TENS – enklere og kraftigere, tydelig display og brukervennlig for smertelindring.

  ...
Populær akkurat nå!
42202
DURA STICK PLUS - Cefar Easy elektrode
178 kr
42201
DURA STICK PLUS - Cefar Easy elektrode (1 pakke)
178 kr
Securemax 3er-Gruppe
Securemax Exercice Ball 45 cm - 75 cm (75 cm, silver)
348 kr
Brands