Officiell webbshop for DJO Nordic
Fri frakt ved bestilling over 500 kr. Gjelder kun ved kortbetaling.

Inkontinens

Elektrisk stimulering via nerver i bekkenbunnen har lenge vært et kjent behandlingsalternativ ved stress- urge- og blandingsinkontinens.


INKONTINENSBEHANDLING
Elektrisk stimulering via bekkennervene er et anerkjent behandlingsalternativ for urininkontinens. Det anbefales også som behandlingsmetode for avføringsinkontinens forårsaket av dysfunksjon i bekkenbunnen eller en dårlig fungerende analsfinkter.

Ved behandling av stressinkontinens er målet med stimuleringen å etterligne en frivillig muskelsammentrekning og forbedre bekkenbunnsmuskulaturens funksjon. Når det gjelder urgeinkontinens er målet å forhindre en ufrivillig sammentrekning av blæren ved å stimulere nervene i bekkenbunnen. Ved behandling av blandingsinkontinens anvendes en stimulering som egner seg for både stress- og urgeinkontinens. Når det gjelder avføringsinkontinens er målet å bedre kontrollen over tarmen ved å trene bekkenbunnsmusklene.

FAKTA INKONTINENS
Urininkontinens, dvs. ufrivillig urinlekkasje, er et problem for mange mennesker. Det finnes to hovedtyper av urininkontinens: stressinkontinens og urgeinkontinens. Avføringsinkontinens, dvs. ufrivillig avføringslekkasje, snakkes ikke om like ofte, men er også et vanlig problem. Elektrisk stimulering med en vaginal- eller analelektrode, eller i visse tilfeller utvendige elektroder er en skånsom behandlingsmetode for stress-, urge-, blandings- og avføringsinkontinens og har vist positive resultater når det gjelder å gi bedre kontroll over blære og tarm.

Stressinkontinens
Stressinkontinens er urinlekkasje som forårsakes av økt buktrykk på urinblæren, f.eks. ved hosting, nysing, latter, fysisk trening eller tunge løft. Stressinkontinens er den vanligste typen inkontinens og rammer først og fremst kvinner, problemet oppstår når musklene i perineum eller bekkenbunnsmuskulaturen svekkes, f.eks. ved graviditet, fødsel eller overgangsalder.

Urgeinkontinens
Urgeinkontinens innebærer plutselig, kraftig tissetrang etterfulgt av en ufrivillig sammentrekning av urinblæren som resulterer i ufrivillig urinlekkasje. Både menn og kvinner rammes, særlig i høy alder. En årsak kan være en forstyrrelse i den delen av nervesystemet som styrer blærefunksjon.

Blandingsinkontinens
Blandingsinkontinens er en kombinasjon av stressinkontinens og urgeinkontinens.

Avføringsinkontinens
Avføringsinkontinens, også kalt analinkontinens eller tarminkontinens innebærer at man har nedsatt evne til å kontrollere luftavgang og avføring. Det finnes mange mulige årsaker til avføringsinkontinens. Den vanligste er en skade på analsfinkteren (ringmuskelen), f.eks. ved fødsel eller operasjon, eller en skade på nervene som styrer analsfinkteren. Problemene forverres ofte med alderen. 


Populær akkurat nå!
Chattanooga TENS-gel
Chattanooga TENS-gel
75 kr
compex_webtech_kneestrap_blkblk_13182_1
WebTech Patella Strap (Small/Medium)
190 kr
compex-accessoire-electrode-noir-rectangle-2-snap-x1_1
Compex Performance, snap-elektroder 50x100 mm, dobbelkobling (1 pakke (2stk), svart)
110 kr
Brands